Muscovado suiker 1kg

5.95

Uitverkocht

Beschrijving

  • Pure ongeraffineerde rietsuiker
  • Lange houdbaarheid
  • Géén toegevoegde stoffen
  • Authentieke smaak
  • Kan veelal gewone suiker vervangen

Mascobado is een pure ongeraffineerde rietsuiker die aangeduid wordt als muscovado, oersuiker of sucanat. De ruwe rietsuiker bevat, dankzij een minimale bewerking, alle mineralen, sporenelementen en vitaminen afkomstig uit suikerriet. Dit komt door een speciale bereidingswijze. Het uitgeperste suikerrietsap wordt heel langzaam op gematigde temperatuur ingedikt. Zo ontstaat een ongeraffineerde vorm van rietsuiker, met het aroma en de kleur van het rietsuiker sap. Doordat het niet verder is bewerkt en er tijdens het productieproces geen stoffen aan zijn toegevoegd ontstaat een 100% natuurlijke suiker. mascobado bevat nog de natuurlijke mineralen en vitaminen uit het suikerriet en heeft de natuurlijke smaak behouden. Voor de bereiding van mascobado wordt alleen biologisch geteelde rietsuiker gebruikt.

Muscovado suiker is vooral bekend in Zuidoost-Azië. Vanwege het smaak versterkend effect wordt muscovado veel gebruikt in de koffie en met bakken. De smaak, de natuurlijke mineralen en vitaminen maken muscovado suiker ook zeer geschikt om te gebruiken bij een gezond muesli ontbijt!

De mascobado van LOOP komt van het eiland Negros en wordt daar gemaakt en verpakt door Alter Trade. Alter Trade is een Fair Trade organisatie die de belangen van 5.000 aangesloten boeren vertegenwoordigt. En weet je waar we stiekem best een beetje trots op zijn? Elizabeth, de directeur van Alter Trade, is ons kleine winkeltje komen bezoeken!