Zwarte volkoren rijst Bios Dynamis 400gr

2.99

Categorieën: ,

Beschrijving

  • Natuurlijke volkoren rijst – Smeuïg en vol smaak, vleugje nootachtig – Boordevol vezels, ijzer, anti-oxidanten en vitaminen B1 & B3 – Duurzaam geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen – Geteeld en vacuüm verpakt in de Filipijnen.
    Pure natuurlijke rijst, niet voorgekookt
  • Rijk aan anti-oxidanten
  • Géén toegevoegde stoffen
  • Volkoren, vol vezels en voedingsstoffen
  • Glutenvrij
  • Biologisch

In het oude China had zwarte rijst de bijnaam: verboden rijst. Alleen de keizer mocht immers deze zwarte rijst eten. Tegenwoordig wordt deze zwarte rijst vooral gegeten vanwege de vele vitaminen E die erin zitten en het hoge gehalte anthocyanine, een antioxidant beter bekend van blauwe en zwarte bessen. Verboden rijst heeft in vergelijking met bessen het voordeel van minder suikers en meer vezels.

Volgens onderzoek van de Louisiana State University dat in 2010 werd gepresenteerd, verminderen deze anti-oxidanten het slechte cholesterol in het bloed en zou zwarte rijst goed zijn tegen hart- en vaatziekten.
De Verboden Rijst heeft een natuurlijke volle smaak, getypeerd als enigszins nootachtig. Bij het koken verandert de kleur van deze zwarte rijst in diep paars.

Bios Dynamis Verboden Rijst heeft het certificaat van CERES, een Europese keuringsorganisatie voor duurzame landbouw.
Bios Dynamis is het merk van de Filipijnse Don Bosco Foundation for Sustainable Development (DBFSD). De organisatie is in 1988 opgericht om het probleem van de armoede onder de jeugd van het platteland te bestrijden. Tegenwoordig richt de organisatie zich niet alleen maar op jeugd, maar op de gehele agrarische familie en ontplooit verschillende initiatieven op het gebied van agricultuur.
De Don Bosco Foundation for Sustainable Development bevindt zich in Noord Cotabota op het eind Mindanao van de Filipijnen.