Rode volkoren rijst Bios Dynamis 400gr

2.99

Categorieën: ,

Beschrijving

  • 100% natuurlijk, niet voorgekookt
  • Rijk aan vitaminen B1, B3 en ijzer
  • Géén toegevoegde stoffen
  • Glutenvrij
  • Biologisch

Deze natuurlijke rode rijst zit vol voedingsstoffen en is rijk aan vezels, omdat de kiem van de rijstkorrel intact is gelaten. Door geen gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en het ter plaatse vacuüm te verpakken blijft de rijst puur en vol geur en smaak. Deze rode rijst bevat géén kleurstoffen, de rode kleur komt van de schil die niet verwijderd word. De schil zit immers vol tannine welke de darmfunctie bevorderd.
In het grote merendeel van alle 80.000 soorten rijst ter wereld zit nagenoeg hetzelfde aantal calorieën, koolhydraten, vet en eiwitten. Het verschil is te vinden in de voedingsstoffen, rode rijst is hier rijker aan dan witte rijst doordat de kiem van de rijstkorrel intact is gelaten. Hierdoor bevat rode rijst meer vezels, vitamine B1, B3 en ijzer.

Bios Dynamis rode rijst heeft het certificaat van CERES, een Europese keuringsorganisatie voor duurzame landbouw.
Bios Dynamis is het merk van de Filipijnse Don Bosco Foundation for Sustainable Development (DBFSD). De organisatie is in 1988 opgericht om het probleem van de armoede onder de jeugd van het platteland te bestrijden. Tegenwoordig richt de organisatie zich niet alleen maar op jeugd, maar op de gehele agrarische familie en ontplooit verschillende initiatieven op het gebied van agricultuur.
De Don Bosco Foundation for Sustainable Development bevindt zich in Noord Cotabota op het eind Mindanao van de Filipijnen.