De Bio Basis | Streekproducten met een verhaal en een eerlijke kop koffie!
 
 
Home
Uitgangspunten
Vrienden van De Bio Basis
Nieuws
De Basis cursusruimte in Zeist
Contact

Onze drie pijlers

Biologisch

Wij houden van biologisch eten! Op natuurlijke wijze geteeld groente en fruit, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Diervriendelijk vlees en zuivel, en eerlijk brood zonder nutteloze toevoegingen. Het EKO keurmerk vinden we daarom belangrijk, maar voor kleinschalige bedrijven is het soms financieel niet haalbaar om dit certificaat te behalen. Vandaar dat we bij enkele producenten een uitzondering maken, wetend dat zij wel de biologische productieregels hanteren. Wij geven dit duidelijk aan bij de betreffende producten, zodat u weet waar u aan toe bent.


Lokaal

Wij werken samen met producenten die in de buurt gevestigd zijn. Al onze verse groenten en fruit komen van telers binnen een straal van 35 km van Zeist. Is een bepaald product niet in de regio te krijgen? Dan kijken we in de rest van Nederland. Producten die alleen uit het buitenland gehaald kunnen worden, kopen we zoveel mogelijk direct in bij de importeur. Op die manier houden we de lijnen kort.


Eerlijk

Wij vinden eerlijke handel een basisvoorwaarde. Onze boeren en leveranciers verdienen een eerlijke prijs voor hun werk. Om biologisch en ambachtelijk eten echter ook betaalbaar te houden, kopen we het merendeel van ons assortiment direct bij hen in. Zo betaalt u een eerlijke prijs en kunnen we u uitgebreid informeren over de achtergrond van onze producten. Producten uit ontwikkelingslanden verkopen we alleen als er sprake is van aantoonbare eerlijke handel, ofwel Fairtrade. Een verantwoord pad van boer tot bord.

graan


appels


geiten
 
 
De Bio Basis Voorheuvel 68A 3701 JG Tel. 0302765721 mail: info@debiobasis.nl