De Bio Basis | Streekproducten met een verhaal en een eerlijke kop koffie!
 
 
Home
Uitgangspunten
Vrienden van De Bio Basis
Nieuws
De Basis cursusruimte in Zeist
Contact

Nieuws

20-10-2017 | 28 oktober: 3 jarig jubileum!

Hieperdepiep, De Bio Basis bestaat 3 jaar! Tijd voor een feestje op zaterdag 28 oktober!


Uiteraard trakteren we die dag (iedere klant krijgt die een lekker cadeautje mee naar huis), Harry van Toet le Monde is ook aanwezig om je alles over zijn toetjes te vertellen en te laten proeven. Daarnaast hebben we een aantal mooie aanbiedingen voor je en voor de kinderen hebben we ook iets leuks te doen.


Kom je ook?
13-10-2016 |
22 oktober: De Bio Basis 2 jaar!


Op zaterdag 22 oktober vieren we het tweejarig bestaan van ons winkeltje! Dat doen we met pannenkoeken, live muziek en mooie winkelaanbiedingen! Ook voor de kinderen hebben we wat leuks in petto.

We hebben er zin in! Kom je ook?

Planning:
09:00-17:00 Fijne winkelaanbiedingen, taartjes en meer
12:00-14:30 Bram's pannenkoeken voor alle klanten
14:30-? Live pianomuziek door Ruud Banus25-04-2016 |
Vrienden van De Bio Basis


Vanaf 1 mei beginnen we iets nieuws: 'Vrienden van De Bio Basis'. Voor een tientje per maand krijg je elke maand 2 gratis drankjes, 10% korting op al je boodschappen en de mogelijkheid om producten buiten ons assortiment te bestellen. Een typische win-win situatie als je het ons vraagt!


Meer weten of inschrijven?
Kijk op www.debiobasis.nl/vrienden/07-10-2015 | 17 oktober: De Bio Basis 1 jaar


Zaterdag 17 oktober is het een jaar geleden dat we voor het eerst onze winkel openden. Dit is voor ons natuurlijk een bijzonder moment dat we graag met jullie willen vieren! Feestje!


De hele dag is er allerlei lekkers te proeven, Sanne en Sebastiaan zullen prachtige liedjes ten gehore brengen en Marleen maakt live lekkere gerechtjes klaar. Ook aan de kinderen wordt gedacht, want Sepha's Passies heeft iets leuks voor hen in petto. Bovendien trakteren we alle klanten op een ijsje! Olé!


Als klap op de vuurpijl sluiten we het feestje 's avonds af met een concert van De Ministers. Wil je daar ook bij aanwezig zijn? Neem dan contact met ons op om je plekje te reserveren. Er zijn nog ongeveer 15 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Toegang is gratis, aan het eind van de avond gaan we met de pet rond.


16-09-2015 |
28 september: Breicafé

Ben jij graag creatief bezig? Kom dan gezellig een workshop breien volgen bij De Bio Basis. Je gaat aan de slag met naald en draad om naar eigen smaak een telefoonhoesje te creëren. Een beetje brei-ervaring is handig, maar zeker geen vereiste.

Wanneer: maandag 28 september
Hoe laat: 10:00-12:00
Kosten: € 12,50 inclusief materialen en 2 consumpties
Aanmelden: of 030-2765721

08-07-2015 | 14 juli: Schrijfcafé

Dinsdag 14 juli van 10:00 tot 12:00 uur is er schrijfcafé in De Bio Basis. Iedereen die het leuk vindt om ongedwongen en creatief te schrijven is welkom. Schrijfervaring is niet nodig. Bij mooi weer vindt het plaats in de inspirerende binnentuin.

Alice Volkers is gecertificeerd cursusleidster en begeleidt het schrijfcafé. Met speelse oefeningen daagt ze je uit je pen ter hand te nemen en vorm te geven aan je innerlijke rijkdom.
Het is aan te raden om je van te voren op te geven, de ruimte in de winkel is beperkt.

Kosten: €10,- incl. 2 drankjes
Voor meer info en opgave: 030-2765721 of

 

10-06-2015 | 13 juni: Soup, Stories & Songs

In navolging van de koffie en choco proeverij, het concert van De Ministers en de kledingruil gaan we op zaterdag 13 juni weer een superleuke avond organiseren. Wat er gaat gebeuren? Allereerst is er om 19:00 voor de liefhebbers zoals gebruikelijk de met liefde gemaakte soep met brood van Bakker Albert. Daarna zal Esther Kornalijnslijper (gelauwerd verhalenverteller en fervent Bio Basis bezoeker) ons inspireren met een aantal boeiende verhalen en zullen we genieten van de akoestische liedjes van Gira, twee muzikanten uit Utrecht. Kortom: een avond met voeding voor zowel lichaam als geest!


Aangezien er 25 plekken beschikbaar zijn horen we het graag van je als je erbij wilt zijn. Opgaaf voor de avond kan in de winkel, op dit mailadres, of per telefoon: 030-2765721. Zoals altijd is de toegang gratis, de soep is € 5,50 en je bent vrij om een bijdrage aan de artiesten te leveren als we met de pet rondgaan.


23-02-2015 | Kledingruilcafé op 28 februari

Zaterdagavond 28 februari is er in De Bio Basis in Zeist kledingruilcafé. Die avond kun je alle kleding die in je kast ligt te verstoffen een tweede leven geven. Maatje te groot of te klein? Toch niet helemaal je kleur? Zit niet zo lekker, maar is nog als nieuw? Neem het mee! Op deze manier heb je een gezellige avond, een nieuwe outfit zonder dat het je bakken met geld kost, en je bent ook nog eens super duurzaam bezig!
Vanaf 19 uur ben je welkom en kun je met ons een soepje met toast eten. Lekker en handig, zodat je zelf niet hoeft te koken!

Wat is precies een kledingruilcafé?
Een café waar kleding geruild kan worden!

Joh! Maar hoe werkt dat dan?
Pik uit je kledingkast een aantal artikelen (richtlijn 5 tot 10 stuks) waar je een ander blij mee kunt maken.  Dus kleding die er goed uit ziet en een beetje fris ruikt.  Aangekomen in de Bio Basis leg je de truien bij de truien, je broeken bij de broeken, etc.  Onder het genot van een hapje en een drankje kan het ruilfestijn dan van start gaan!

We hebben dus geen regels of puntensystemen en dergelijke. Je brengt wat in en je neemt weer wat mee.


Waar?
De Bio Basis, Voorheuvel 68A
Wanneer?
Zaterdag 28 februari vanaf 19 uur.

Wat kost het? Entree is gratis. Soep is €5,-.26-01-2015
| Optreden De Ministers


Zaterdag 31 januari komt de Utrechtse band 'De Ministers' naar Zeist! Tim en Joop maken al jaren mooie Nederlandstalige luisterliedjes, die ze in meerdere theatertours ten gehore hebben gebracht. We zijn dan ook reuzeblij dat ze een intiem optreden in ons winkeltje willen komen geven.

Vanaf 19:00 serveren we soep met toast voor de liefhebbers en het optreden begint rond 20:00. We rekenen geen toegangsprijs, maar je kunt je waardering aan het eind van het concert aan hen laten blijken als de pet rond gaat. Kom je ook? Laat het ons weten, zodat we een plekje voor je kunnen reserveren: of tijdens openingstijden 030-2765271. Er is ruimte voor ongeveer 25 personen.

10-12-2014 | Fairtrade week


Eerlijke handel is een van de pijlers van onze winkel. Maar wat houdt dat nou precies in, en waarom vinden wij dat zo belangrijk? Komende week (15 tot 20 december) zullen wij er alles aan doen om antwoorden op deze vragen te geven en het belang van eerlijke handel / fairtrade onder de aandacht te brengen. We hebben deze week namelijk omgedoopt tot fairtrade week.

Informatie en proeverijtjes
Van maandag tot en met zaterdag zullen wij onze fairtrade producten extra in het zonnetje zetten, onder andere door middel van proeverijtjes en uitgebreide informatie. Heeft u vragen, stel ze gerust!

Inzamelingsactie voor Free the Slaves
Ook zullen we de hele week geld inzamelen voor Free the Slaves, een organisatie die zich inzet tegen moderne slavernij. Fairtrade betekent een eerlijke prijs voor de boeren en hun werknemers. Helaas worden over de hele wereld nog steeds mensen gedwongen om onder dwang te werken voor o.a. de voedingsindustrie. Free the Slaves bevrijdt deze mensen, brengt hun verhalen naar buiten en spoort bedrijven en regeringen aan om de productie slaafvrij te maken. Meer informatie is te vinden op de website van Free the Slaves: freetheslaves.net.

Van elk artikel wat wij deze week verkopen doneren wij 10% van de verkoopprijs aan deze organisatie. Het is uiteraard ook mogelijk om een extra donatie te doen, door middel van een collectebus in onze winkel.

Info en proefavond
Daarnaast organiseren we op vrijdag 19 december van 18:00 tot 21:00 een info- en proefavond waarop onder andere Eric Beek van Illimani koffie en Daan Koemans van Chocoweb komen vertellen over de manier waarop zij eerlijke handel drijven. We serveren die avond een lekker soepje met toast, en uiteraard valt er uitgebreid te proeven van de koffie en chocolade.
De toegang is gratis, maar een donatie voor Free the Slaves wordt wel gewaardeerd. Er zijn ongeveer 25 plaatsen beschikbaar, dus reserveer een plekje als je erbij wilt zijn: of tijdens openingstijden 030-2765271.2 jaar De Bio Basis


De Ministers
Breicafé

De  MinistersFree the Slaves

 
 
De Bio Basis Voorheuvel 68A 3701 JG Tel. 0302765721 mail: info@debiobasis.nl